Vafle s jablky vařenými v páře

Úvodní stránkaVafle s jablky vařenými v páře
25.listopad 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky recept, Pečení

Tyto vafle jsou výborné, vláčné a podávané s horkými jablky se hodí jako lahodná podzimní snídaně či dezert.

Také by vás nenapadlo vařit jablka v páře? Zkuste to, jsou vynikající! Díky této úpravě si ponechají mnoho vitamínů ale i svou sladkost! Dokonce získají lehce karamelovou chuť. Nemusíte je tedy již ničím doslazovat. Pouze je lehce posypte skořicí a dobrota je na světě.

Ingredience

250g hladké celozrnné mouky
300ml mléka
2 vejce
120g másla
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička sody
50g cukru
špetka soli
5 středních jablek
skořice 

Postup

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, cukrem a solí.
  2. Postupně přilijeme mléko a rozklepneme vajíčka. Vyšleháme do hladkého těsta
  3. Na závěr přilijeme vychladlé rozpuštěné máslo.
  4. Těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout.
  5. Rozehřejeme vaflovač. Pečeme až když jsou plotýnky opravdu rozpálené.
  6. Podáváme s jablky, která jsme uvařili v páře takto: jablka neloupeme, pouze rozkrojíme na půl a vykrojíme jadřinec. Slupkou dolu je položíme na pařníček a vaříme v páře, dokud nejsou úplně měkká. Pak pouze lžičkou vydlabeme dužninu a potřeme jí hotovou vafli. Posypeme skořicí.
Lenka Autor Lenka