Tomatová omáčka na těstoviny

Úvodní stránkaTomatová omáčka na těstoviny
13.květen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články, Zdraví
štítky Recepty, Tip na víkend, Vaření, Zdraví, Ženy
Tuto omáčku vařím poměrně často a ráda. Je rychlá, zasytí a čerstvá zelenina s bylinkami krásně provoní jakýkoliv druh těstovin.

Ingredience

1 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 50g anglické slaniny 1 střední cibule 2 mrkve 1 malá červená paprika - kapie 1 plechovka loupaných rajčat 2 lžíce třtinového cukru sůl čerstvá bazalka

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a dozlatova orestujeme na lžíci olivového oleje.
  2. Přidáme anglickou slaninu a také lehce osmahneme.
  3. Poté co slanina zezlátne, vsypeme na kostičky nakrájenou mrkev a deset minut dusíme pod pokličkou.
  4. Kapii nakrájíme na malé kostičky a také krátce podusíme.
  5. Nakonec vlijeme plechovku loupaných rajčat. Vše lehce povaříme.
  6. Dochutíme třtinovým cukrem a solí.
  7. Do omáčky na jemno nakrájíme čerstvé lístky bazalky a již dál nevaříme.
  8. Podáváme s jakýmkoli druhem těstovin.
Tip: Omáčka se ničím dále nezahušťuje, ale pokud zelenina pustí hodně šťávy a omáčka je řídká, stačí několik minut vařit bez pokličky, až se tekutina trochu vyvaří.
Tomatová omáčka na těstoviny
 
Lenka Autor Lenka