Těstoviny se špenátem

Úvodní stránkaTěstoviny se špenátem
13.únor 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Česko, Recepty, Ženy, Životní styl
(recept je pro 2-3 porce) V tomto receptu jsem si dovolila propojit několik surovin typických pro různorodé zahraniční kuchyně. A tak se tu potká slovenská bryndza s italskými sušenými rajčaty a českou klobáskou. Nicméně si myslím, že je to setkání přátelské a navzájem dochází k příjemnému souznění. Snad i vám tento experiment zachutná!
Těstoviny se špenátem

Ingredience

250g těstovin (fusilli) 300g mraženého listového špenátu (necháme rozmrznout) 1 kelímek bryndzy 1 kuřecí klobása 2 stroužky česneku 1 menší cibule 1 lžíce olivovového oleje sůl parmazán na posypání 4 sušená rajčata (2 lžíce smetany na šlehání)

Postup

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Na pánvi si mezitím na oleji orestujeme cibulku, po chvilce přidáme česnek. Pozor, aby se česnek nespálil a nezhořkl.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a ještě za stálého míchání opékáme.
  4. Jakmile vše na pánvičce zezlátne, dáme tam špenát, z kterého jsme slili vodu.
  5. Vše restujeme a pod pokličkou necháme 5 minut podusit.
  6. Když je špenát povolený, zamícháme ke směsi bryndzu. Pokud je směs příliš lepivá, zjemníme ještě pár lžicemi smetany.
  7. Hotovou směs promícháme s těstovinami.
  8. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a nakrájenými sušenými rajčaty.
Dobrou chuť!
Lenka Autor Lenka