Špenátová polévka s kokosovým mlékem

Úvodní stránkaŠpenátová polévka s kokosovým mlékem
31.srpen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Recepty
Když jsem tuto polévku nedávno ochutnala v restauraci, byla to pro mě překvapivá kombinace. Nicméně mi zachutnala a rozhodla jsem se vyzkoušet ji uvařit i doma. Je velmi jednoduchá! Nepotřebujete mnoho surovin ani času k jejímu vytvoření, což je její další plus kromě exoticky nasládlé chuti. V receptu jsem použila čerstvý listový špenát zakoupený na trhu, ale je možné nahradit i baby špenátem či mraženým. Stejně tak si lze práci urychlit použitím zeleninového bujonu (nejlépe bio) a vroucí vody, pokud zrovna nemáte vývar.
Špenátová polévka

Ingredience

1 svazek čerstvého špenátu 0,5 litru zeleninového vývaru 400ml kokosového mléka 4cm čerstvého zázvorového kořene špetka soli Na dozdobení: opečené krutony

Postup

  1. Špenát omyjeme, odřízneme stonky, nakrájíme nahrubo.
  2. Dáme do hrnce a 10 minut podusíme s polovinou kokosového mléka.
  3. Po změknutí rozmixujeme do požadované konzistence.
  4. Dolijeme zbytek kokosového mléka a zeleninový vývar.
  5. Krátce povaříme, osolíme.
  6. Přidáme najemno nastrouhaný zázvor a již nevaříme.
  7. Zdobíme opraženými kostičkami bílého pečiva.
  Dobrou chuť!
Lenka Autor Lenka