SNÍDANĚ: Kakaové vločky s kokosem

Úvodní stránkaSNÍDANĚ: Kakaové vločky s kokosem
Snídaně je snad nejodbývanějším pokrmem dne většiny lidí. Pokud vůbec ráno snídáme, jen něco rychle popadneme, ani nad tím nepřemýšlíme. Přitom to může být jídlo, na které se již večer můžeme těšit, dobrota, která nám dodá sílu, probudí tělo k akci. Zároveň by snídaně měla být spíše lehčího charakteru, aby nezatížila náš organismus zbytečnou činností a my jsme zvesela mohli vyrazit do práce, na zahrádku nebo na výlet. Vločky jsou snadno stravitelné. Nemusíte si ani kupovat předražené předem připravené směsi, které navíc obsahují mnoho cukru navíc. Udělejte si doma své vlastní, dle chuti. Toto je má oblíbená kombinace: kakao, kokos a rozinky. Skvěle se doplňují a obyčejným vločkám dodají exotický nádech. Obsahují přírodní cukr, není třeba kaši dále doslazovat. A nebojte se, opravdu je to rychle hotové.
Kakaové vločky s kokosem

Ingredience

(množství je myšleno pro jednu skromnější osobu, ale pokud jste zvyklí snídat vydatněji, určitě surovin přidejte) půl hrnku jemných ovesných vloček 200ml rýžového mléka (lze zalít jen vodou, nebo jakýmkoli jiným typem mléka) 2 lžičky slunečnicových semínek 1 lžička holandského kakaa 1 lžíce rozinek 1 lžíce kokosových plátků borůvky či jiné drobné ovoce ze zahrádky

Postup

  1. V malém rendlíku nasucho opražte semínka a vločky.
  2. Zalijte rýžovým mlékem.
  3. Rozmíchejte lžičku kakaa.
  4. Prohřívejte až vločky změknou. Není třeba směs vařit.
  5. Pokud chcete zachovat strukturu vloček, ohřívejte jen chvilku. Máte-li raději kaši, vařte o pár minut déle.
  6. Závěrem přidejte rozinky. Promíchejte a můžete podávat.
  7. Vločky dozdobíme plátky kokosu a ovocem.
A jaká je vaše oblíbená sestava musli?
Lenka Autor Lenka