SNÍDANĚ: Domácí křupavé müsli

Úvodní stránkaSNÍDANĚ: Domácí křupavé müsli
21.srpen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články, Zdraví
štítky Česko, Recepty, Zdraví, Životní styl
Doma vyrobené müsli je chutnější, zdravější a levnější než většina těch, které můžete koupit v obchodě. Ale hlavně si můžete připravit svoji originální směs, podle toho, co máte opravdu rádi. Nebo můžete potěšit někoho blízkého snídaňovou směsí na míru darované v pěkné dóze. Základem receptu je tekutá hmota, která vločky obalí a díky tomu při pečení zkaramelizují a po vychladnutí jsou křupavé. Další suroviny, které přidáte jsou jen na vás. Například toto müsli jsem připravila z nasekaných mandlí, slunečnicových semínek a rozinek.

Ingredience

300g ovesných vloček 50g nasekaných mandlí 30g (slunečnicových) semínek 70g rozinek - přidáme až po dopečení 1 lžička skořice

Mokrá směs

6 lžic javorového sirupu 2 lžíce medu 3 lžíce kokosového oleje 2 lžíce másla nebo oleje (olivového, dýňového)

Postup

  1. V rendlíku pomalu rozpustíme javorový sirup, med, kokosový olej a máslo.
  2. V míse mezitím smícháme vločky, nasekané mandle, semínka a skořici.
  3. Předehřejeme si troubu na 160°C.
  4. Tekutinou z rendlíku přelijeme vločky a promícháme.
  5. Rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Vložíme do trouby. Pečeme 15-20min. Směs raději během pečení promícháme, aby se propekla rovnoměrně.
  7. Po vyndání z trouby necháme vychladnout. Přidáme rozinky.
  8. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
 
Domácí křupavé müsli
Lenka Autor Lenka