Šneci se slaninou

Úvodní stránkaŠneci se slaninou
29.červenec 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Česko, Recepty, Zdraví
Toto je jedna z mnoha variací na rolky z listového těsta. Záleží, jakou zvolíte náplň a pokaždé máte jinou dobrotu. Po mnoha pokusech jsem zjistila, že nevýraznější chuť rolky mají, když použijete anglickou slaninu, nivu a cibulku nebo pórek. Záleží však na vás, zda preferujete pikantnější variantu nebo jemnější - pak lze použít třeba mozzarellu, šunku, papriku.
Šneci se slaninou

Ingredience

500g listového těsta 300g anglické slaniny 300g sýru s modrou plísní 1 mladou cibuli i s natí 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce oregana

Postup

  1. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny.
  2. Rozválíme půlku těsta do tvaru obdélníka.
  3. Potřeme lžící oleje.
  4. Prolisujeme 1 stroužek česneku a potřeme jím těsto.
  5. Poklademe polovinou anglické slaniny.
  6. Nastrouháme 150g sýru a nasypeme ho navrch.
  7. Cibulku i nať nakrájíme najemno a přidáme.
  8. Závěrem posypeme lžicí oregana.
  9. (není třeba solit - niva i anglická slanina jsou dosti slané)
  10. Těsto opatrně zarolujeme, lehce vše přitlačujeme k sobě, aby se směs propojila a dobře držela pohromadě.
  11. Krájíme na centimetrové plátky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  12. Stejný postup provedeme s druhou polovinou těsta.
  13. Pečeme asi 30 minut na 200°C.
  14. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout, teplé těsto je velmi křehké a při přendávání by se mohlo polámat.
Lenka Autor Lenka