Skořicové sušenky / pečeme s dětmi

Úvodní stránkaSkořicové sušenky / pečeme s dětmi
9.červen 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Pečení, děti

Děti se s nadšením vrhnou do jakéhokoli pečení. Často si však práci s těstem zamění za práci s modelínou… Pokud potřebujeme něco rychle upéci bez jejich přímé asistence, je nejjednodušší jim přidělit kus těsta, hromádku mouky a váleček, ať si s tím hospodaří, jak uznají za vhodné.

Když si však chceme společné pečení užít, je potřeba pracovat se surovinami, které se snadno spojí a vznikne z nich pevné těsto, které lze však lehce rozválet, ale při vykrajování se jen tak nerozpadne. A takové vám přinášíme dnes! Nejen že práce s ním je jednoduchá, ale upečené sušenky jsou křupavé a velmi chutné.

Ingredience

200g hladké mouky (nebo půl na půl s celozrnnou)
50-80g třtinového cukru
2 lžičky prášku na pečení do perníku
1 lžička prášku na pečení
2 lžičky skořice
80g másla
75ml jablečného moštu

Postup

  1. V míse smícháme hladkou mouku s prášky na pečení a se skořicí.
  2. Změklé máslo nakrájíme na kostičky a přidáme k mouce.
  3. Do mísy přilijeme jablečný mošt a vše nejprve vařečkou promícháme. 
  4. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a prohněteme, dokud se vše nespojí.
  5. Aby se snadněji rozválelo, rozdělíme si ho na polovinu.
  6. Při rozvalování posypáváme svrchu třtinovým cukrem. Lehce se zapracuje do těsta. Je však dobré, aby nějaký cukr byl i rovnoměrně na povrchu placky, protože při pečení pak vytvoří lehký karamel.
  7. Z rozváleného těsta vykrajujeme různé tvary.
  8. Pečeme na při 160°C přibližně 10-15 minut, dokud nezačnou sušenky zlátnout.
Lenka Autor Lenka