Salát Caprese

Úvodní stránkaSalát Caprese
Salát Caprese je záležitostí pěti minut, ale díky své barevnosti vypadá jako malé umělecké dílo. A pokud máte chuť, můžete si s jeho aranžováním opravdu vyhrát. Ale já spíš rychleji dostanu chuť se do něj hned pustit...

Ingredience

(pro 161 osobu) 3 zralá rajčata ¾ mozzarelly několik čerstvých lístků bazalky olivový olej balsamiková redukce sůl

Postup

  1. Omyjeme rajčata, nakrájíme na kolečka.
  2. Slijeme mozzarellu a taktéž nakrájíme na kolečka nebo natrháme na menší kousky (tím získáme více struktury ve výsledném vzhledu salátu.)
  3. Na talíř postupně pokládáme rajčata a mozzarellu.
  4. Na závěr dozdobíme bazalkou a osolíme.
  5. Ještě zakápneme balsamikem, olejem a je hotovo.

O bazalce

Bazalka je jednoletá bylina pocházející z jižní Asie. Lze ji pěstovat doma v květináčích, ale i vysadit na slunečné záhonky. Její listy působí proti nadýmání. Nálev z natě pomůže při nespavosti nebo migréně. Zevně se užívá k ošetření špatně se hojících ran.
Salát Caprese
Dee Autor Dee