Polévka z červené čočky se špetkou indického koření

Úvodní stránkaPolévka z červené čočky se špetkou indického koření
12.březen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články, Zdraví
štítky Tip na víkend, Vaření, Zdraví
Polévka z červené čočky se špetkou indického koření .Tuto chuťově jemnou polévku vařím již několik let. Pokaždé však jinak. Tentokrát jsem ji ozvláštnila trochou koření Garam Masala a malými rajčátky. To jí dodá šmrc a originální chuť.

Ingredience

1 střední cibule 2 lžíce olivového oleje 3 mrkve 1 petržel 5 cherry rajčátek 3 hrstě červené čočky 1,5 litru vody 1 lžička římského kmínu ½ lžičky Garam Masala sůl Opečená bageta na dozdobení

Postup

Na olivovém oleji zlehka osmažíme cibulku. Když začne sklovatět, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Smažíme na středním stupni do poloměkka. V ruce rozemneme římský kmín a přisypeme ho k zelenině. Jako poslední přidáme na čtvrtky pokrájená cherry rajčátka, která smažíme již jen krátce, aby příliš neztratila tvar. Vše zalijeme 1, 5 litrem horké vody a přisypeme propláchnutou červenou čočku. Vaříme 10 - 15 minut do změknutí zeleniny a čočky. Na závěr přisypeme koření Garam Masala a osolíme. Koření již nevaříme, protože by mohlo ztratit svou chuť. Dobrou chuť!
Polévka z červené čočky se špetkou indického koření
Lenka Autor Lenka