Podzimní čokoládové müsli s oříškovou vůní

Úvodní stránkaPodzimní čokoládové müsli s oříškovou vůní
2.listopad 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky recept, Recepty, müsli, Zdraví, podzim

Čím lepším si zpříjemnit podzimní sychravé ráno než sladkým křupavým müsli? Skořice obsahuje látky, které mají prohřívací účinky na naše tělo a kakao umí navodit pozitivní náladu. Tahini a arašídové máslo zaručí, že vločky budou po upečení křupavé a voňavé po oříšcích.

Sladkou chuť dodá sušené ovoce. Samozřejmě, toto je jen základ - můžete experimentovat s různými druhy oříšků či sušeného ovoce.

Ingredience

3 hrnky ovesných vloček
1 hrnek slunečnicových semínek
2 lžíce medu
2 lžíce másla
2 lžíce tahini
2 lžíce arašídového másla
2 lžičky holandského kakaa
2 lžičky skořice
½ hrnku rozinek
½ hrnku sušených hrušek/švestek/jablek

Postup

  1. V míse smícháme vločky, slunečnicová semínka a skořici s kakaem.
  2. V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, přidáme tahini a arašídové máslo. Na nejmírnějším stupni zahříváme jen tak, aby se směs propojila, poté přilijeme k suchým ingrediencím.
  3. Pečlivě vše promícháme.
  4. Směs přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme 25-30 minut na 150°C. Ke konci pečení častěji kontrolujeme.
    Jen co začnou vločky trochu zlátnout je hotovo. Necháme na plechu zchladnout.
    Teprve poté přidáme rozinky a nadrobno nakrájené sušené hrušky.
    Pak přesypeme do vzduchotěsné nádoby.


Tyto křupavé vločky se hodí k snídani, svačince nebo třeba i na výlet.

Tu je několik variant, jak si na nich pochutnat

  • nakrájené jablko + vločky + jogurt
  • tvaroh vyšlehaný s trochou cukru + citron + navrch müsli
  • cornflakes + müsli + mléko
  • ovocný salát + müsli
  • najemno nastrouhaná mrkev a jablíčko + müsli + oříšky
Lenka Autor Lenka