Perníková bábovka

Úvodní stránkaPerníková bábovka
17.březen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky mateřství, Pečení, Tip na víkend
Dostala jsem novou formu na bábovku. Doma ale zbývala jablka a měli jsme chuť na perník. Proč to tedy nezkusit propojit? Tento experiment vyšel a bábovka je velmi vláčná a zas trochu jiná, než ty tradiční. Ingredience: 175g polohrubé mouky 175g špaldové mouky 150g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek do perníku (bez fosfátů) 2 lžíce kakaa 1 lžička skořice 2 vejce 1dl oleje 2,5dl mléka 350g jablek máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání rozdrcený hřebíček a skořicový cukr na posypání

Postup

Odvážíme a smícháme všechny “suché” ingredience. Postupně vmícháme vejce, olej a mléko. Nastrouháme nahrubo jablka a přidáme je k těstu. Těsto promícháme jen zlehka, aby se jablka příliš nerozpadla. Předehřejeme troubu na 150°C. Mezitím vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Vlijeme těsto, rovnoměrně uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zvolna asi 50-60minut. Před koncem pečení raději vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené. Po upečení bábovku pocukrujeme skořicovým cukrem smíchaným s rozdrceným hřebíčkem.  
Lenka Autor Lenka