Ovesná kaše s jablky

Úvodní stránkaOvesná kaše s jablky
23.říjen 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Zdraví
štítky Zdraví, recept, Recepty, müsli, kaše, Ovoce, Jablka

Ideální snídaně do chladných dnů. Připravuje se teplá, ale je rychle hotová, asi jako když si ráno mažete chleba.

Množství surovin si upravte dle svého hladu, ale doporučuji zachovat poměr vloček a kokosu 2:1. Kokos dodá obyčejným vločkám šmrnc a kaši osladí.

Suroviny

½ hrnku jemných ovesných vloček
¼ hrnku strouhaného kokosu
1 lžíce sezamu
1 lžička skořice
necelý hrnek vody 

1 jablko
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
pár kapek citronu
1 lžíce kešu
1 lžíce brusinek

Posup

  1. V rendlíku smícháme vločky, kokos, sezam a skořici. Postupně zaléváme vodou a mícháme. Ohříváme přibližně 3-5 minut až do požadované konzistence. Někdo má rád kaši tekutější, někdo sušší. Nebojte se experimentovat! Odstavíme a naservírujeme na talíř.
  2. Na pánvičce či kastrůlku rozehřejeme máslo s cukrem na střední teplotu.
  3. Přidáme jablko nakrájené na kostičky. Zprudka orestujeme a mícháme. Zakápneme citronovou šťávou, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a necháme trochu dojít, až jablka změknou - na skus.
  4. Hotová jablíčka navršíme na kaši, posypeme kešu oříšky a brusinkami.
Lenka Autor Lenka