Noky s kuřecím masem

Úvodní stránkaNoky s kuřecím masem
15.červen 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Kuřecí, Kuřecí maso

Mám pocit, že ta nejlepší jídla, často vzniknou tak nějak z nouze - buď z nedostatku základních surovin nebo z nedostatku času. Možná i o to větší z nich máme radost, když při jejich přípravě nevypustíme duši a máme tak sílu si na nich ještě pochutnat.

Je to i případ pečených noků s kuřecím masem. Jsou raz dva hotové a potěší všechny chuťové pohárky. V receptu jsem zužitkovala přebytky pečeného kuřete, ale ty lze samozřejmě nahradit na nudličky opečeným kuřecím masem.

Ingredience

(pro 2 osoby)

500g bramborových noků
¼ pečeného kuřete
450ml drcených rajčat
lžička oregana
1 lžíce třtinového cukru
sůl
čerstvá bazalka na dozdobení

Postup

  1. Podle návodu uvaříme noky. Jakmile vyplavou na hladinu, ihned je slijeme a necháme v sítu okapat.
  2. Na pánvičce mezitím osmažíme na kousky natrhané maso z pečeného kuřete. 
  3. Když je maso zlaté, dáme si ho stranou a na téže pánvičce osmahneme bramborové nočky, získají tak pikantnější chuť.
  4. Mezitím ještě tepelně upravíme drcená rajčata. V malém hrnci je krátce prohřejeme, osolíme a dle chuti dosladíme přibližně jednou lžicí třtinového cukru. Okořeníme oreganem.
  5. Můžeme podávat dvojím způsobem.
    • a) na talíř naservírujeme opečené noky, navrch kousky kuřete a k tomu přilijeme rajčatovou omáčku.
    • b) noky na pánvičce promícháme s prohřátými rajčaty, naservírujeme na talíř a přidáme kuřecí maso.
Lenka Autor Lenka