Mám pocit, že ta nejlepší jídla, často vzniknou tak nějak z nouze - buď z nedostatku základních surovin nebo z nedostatku času. Možná i o to větší z nich máme radost, když při jejich přípravě nevypustíme duši a máme tak sílu si na nich ještě pochutnat.
Je to i případ pečených noků s kuřecím masem. Jsou raz dva hotové a potěší všechny chuťové pohárky. V receptu jsem zužitkovala přebytky pečeného kuřete, ale ty lze samozřejmě nahradit na nudličky opečeným kuřecím masem.
Ingredience
(pro 2 osoby)
500g bramborových noků
¼ pečeného kuřete
450ml drcených rajčat
lžička oregana
1 lžíce třtinového cukru
sůl
čerstvá bazalka na dozdobení
Postup
- Podle návodu uvaříme noky. Jakmile vyplavou na hladinu, ihned je slijeme a necháme v sítu okapat.
- Na pánvičce mezitím osmažíme na kousky natrhané maso z pečeného kuřete.
- Když je maso zlaté, dáme si ho stranou a na téže pánvičce osmahneme bramborové nočky, získají tak pikantnější chuť.
- Mezitím ještě tepelně upravíme drcená rajčata. V malém hrnci je krátce prohřejeme, osolíme a dle chuti dosladíme přibližně jednou lžicí třtinového cukru. Okořeníme oreganem.
- Můžeme podávat dvojím způsobem.
- a) na talíř naservírujeme opečené noky, navrch kousky kuřete a k tomu přilijeme rajčatovou omáčku.
- b) noky na pánvičce promícháme s prohřátými rajčaty, naservírujeme na talíř a přidáme kuřecí maso.