Mini burgery jsou šťavnaté a můžete si je připravit jak na pánvi, v troubě či na grilu. Jsou výborné s novými bramborami pečenými v troubě nebo i jen s čerstvým salátem.
Do masové směsi se přidává orestovaná cibulka. Tento krok je opravdu důležitý, protože díky tomu cibulka zesládne a dodá masu spolu s dalším kořením lahodnou chuť.
Ingredience
225g mletého hovězího masa
225g mletého vepřového masa
1 lžička soli
1 lžička tymiánu
1 vajíčko
1 lžíce sezamu
1 lžíce konopného semínka
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
2 lžíce jěmně mletých ovesných vloček
olej
Příloha
salát crispy, černé olivy a cherry rajčata dle chuti
200g nových brambor
olej
Postup
- Na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku doměkka. Těsně před dokončením přidáme na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání ho orestujeme.
- Ve velké míse důkladně propracujeme namleté maso s kořením, vajíčkem a vločkami. Přidáme orestovanou cibulku s česnekem.
- Do trouby dáme péci omyté nové brambory, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Pečeme při 200°C přibližně 25minut.
- Mezitím z masa tvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
- Podáváme s čerstvým salátem a dozlatova upečenými bramborami.