Mini burgery

Úvodní stránkaMini burgery
9.červen 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, recept, Grilování, Maso, jídlo

Mini burgery jsou šťavnaté a můžete si je připravit jak na pánvi, v troubě či na grilu. Jsou výborné s novými bramborami pečenými v troubě nebo i jen s čerstvým salátem.

Do masové směsi se přidává orestovaná cibulka. Tento krok je opravdu důležitý, protože díky tomu cibulka zesládne a dodá masu spolu s dalším kořením  lahodnou chuť.

Mini burgery
Mini burgery

Ingredience

225g mletého hovězího masa
225g mletého vepřového masa
1 lžička soli
1 lžička tymiánu
1 vajíčko
1 lžíce sezamu
1 lžíce konopného semínka
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
2 lžíce jěmně mletých ovesných vloček
olej 

Příloha

salát crispy, černé olivy a cherry rajčata dle chuti
200g nových brambor
olej

Postup

  1. Na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku doměkka. Těsně před dokončením přidáme na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání ho orestujeme.
  2. Ve velké míse důkladně propracujeme namleté maso s kořením, vajíčkem a vločkami. Přidáme orestovanou cibulku s česnekem.
  3. Do trouby dáme péci omyté nové brambory, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Pečeme při 200°C přibližně 25minut.
  4. Mezitím z masa tvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
  5. Podáváme s čerstvým salátem a dozlatova upečenými bramborami.
Lenka Autor Lenka