Makové krekry

Úvodní stránkaMakové krekry
22.říjen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Recepty
Dnes tu máme něco pro milovníky máku. Jsou to semínkové krekry, ale hlavní chuť jim udává právě mák. Je to výborný zdroj vápníku a hořčíku. Stejně tak slunečnicová semínka, která ještě tělu doplní zásoby vitamínu E, jenž funguje jako skvělý antioxidant. Chia semínka jsou zdrojem mnoha vitamínů, minerálů, bílkovin a stopových prvků.
Makové krekry

Ingredience

0,5 hrnku mletého máku 0,5 slunečnicových semínek 0,5 hrnku mouky (celozrnné nebo špaldové) 0,5 hrnku chia semínek 1 hrnek vody sůl koření dle chuti

Postup

  1. V hrnku vody nejprve rozmícháme chia semínko a necháme min. 10 minut nabobtnat. Vznikne trochu slizovitá hmota, která má však výborné pojící schopnosti.
  2. Smícháme všechny suché ingredience. Osolíme, případně přidáme koření dle chuti.
  3. K sypké směsi přilijeme vodu s chia semínkem.
  4. Promícháme vše dohromady a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Stěrkou těsto rovnoměrně uhladíme. Výška krekrů by měla být maximálně 0,5cm.
  5. Pečeme 40minut na 160°C. Po upečení nožem rozkrájíme.
 
Lenka Autor Lenka