Lehké letní večeře pro přátele II.

Úvodní stránkaLehké letní večeře pro přátele II.
Léto je čas setkávání, dlouhých večerů u ohýnku, na terase s vínem… Pohoštění na letní podvečery se snadno připravuje, protože je dostatek čerstvého ovoce i zeleniny. Dnes přináším dva tipy na lehké občerstvení pro příjemné večerní posezení, které nezabere moc času ani úsilí. Na pohled je však velmi efektní.

ZAPEČENÁ BAGETA S ČESNEKOVÝM MÁSLEM A SÝREM SERVÍROVANÁ NA SALÁTOVÉM HNÍZDEČKU

Bagetu můžeme podávat i k obloženému prkénku, ale velmi chutná je i samotná jen se salátem. Je to hlavně díky česneku a petrželce, které jí dodají šmrnc. Suroviny (pro 1-2 osoby): 60g másla 2 stroužky česneku bageta 100g ementálu hrst petrželky Postup
  1. V malém rendlíku rozpustíme máslo.
  2. Přidáme prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájenou petrželku.
  3. Promícháme.
  4. Připravenou směsí potíráme pokrájenou bagetu.
  5. Posypeme nastrouhaným sýrem.
  6. Pečeme asi 10minut v předehřáté troubě na 180°C.
Bagetky

SLADKOKYSELÝ SALÁT

1 hlavička hlávkového salátu 100g tučného jogurtu 2 lžičky moučkového cukru šťáva z půlky citronu špetka soli Postup
  1. Salát natrháme na malé kousky.
  2. Přidáme jogurt, cukr a šťávu z citronu. Promícháme.
  3. Dle chuti osolíme.
Lenka Autor Lenka