Lehké letní večeře pro přátele I.

Úvodní stránkaLehké letní večeře pro přátele I.
Léto je čas setkávání, dlouhých večerů u ohýnku, na terase s vínem… Pohoštění na letní podvečery se snadno připravuje, protože je dostatek čerstvého ovoce i zeleniny. Dnes přináším dva tipy na lehké občerstvení pro příjemné večerní posezení, které nezabere moc času ani úsilí. Na pohled je však velmi efektní.

PRKÉNKO SE SÝRY A ŠUNKOU + ZELENINA S DIPEM

Toto je můj nejoblíbenější recept na drobné zobání k vínu a pivu. Každý si může vybrat dle libosti nač má chuť a vymýšlet si vlastní varianty jednohubek či obložených chlebíčků. Důležité je mít připraveno alespoň dva až tři různorodé typy sýrů a uzeniny, aby bylo možné je pestře naaranžovat. Největšího efektu dosáhneme, když prkénko doplníme něčím zeleným - petrželkou, nebo bazalkou a červeným - například cherry rajčátky nebo pokrájenými keříkovými rajčaty, červenou paprikou. Tuto kombinaci ještě můžeme doplnit o olivy a krásně barevné pohoštění, které ale zároveň vypadá nedbale elegantně, je hotovo! Ráda na stůl ještě připravuji na špalíčky pokrájenou mrkev, okurku a papriku, ke které dělám dip ze zakysané smetany. Zeleninu dám do malých keramických mističek, které nezabírají tolik místa, jako salátová mísa. Dále podáváme pečivo (cca 8kusů) a sýr typu žervé a čerstvé máslo na namazání. Suroviny (pro 4 osoby) 20dkg sýru ementál 20dkg čerstvého kozího sýru 15dkg sýru s modrou plísní 20dkg šunky od kosti 10dkg anglické slaniny 2 keříková rajčata černé olivy a petrželka na zdobení Zeleninové misky 2 mrkve nakrájené na proužky 1 salátová okurka Dip 1 zakysaná smetana sůl, pepř, kopr
Lenka Autor Lenka