Květákové placičky

Úvodní stránkaKvětákové placičky
15.září 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Zdraví
štítky recept, Recepty, Vaření, Zelenina, květák

Toto je taková prima variace na bezbarvý květák. Díky orientálnímu koření získá veselou barvu i zajímavou chuť. Asi bychom v placičkách běžně nečekali římský kmín, ale musím říci, že právě on jim dodává šmrnc.

Pokud si opravdu dáte práci s tím, abyste z nastrouhaného květáku vymačkali přebytečnou vodu, nemusíte směs již ničím zahušťovat a placičky budou velmi rychle upečené.

Doporučuji podávat s nějakým svěžím salátem.

 

Ingredience

1květák
½ lžičky kurkumy
½ lžičky soli
1 lžička drceného římského kmínu
2 vajíčka
1 lžička prášku do pečiva 

Příloha: ledový salát se sušenými rajčaty 

Postup

  1. Květák omyjeme, ořízneme listy a košťál. Rozdělíme na růžičky a v mixéru nasekáme na jemno, ale ne na kaši. Popřípadě můžeme nastrouhat na struhadle.
  2. Posolíme a necháme přibližně 30minut odležet, aby pustil vodu.
  3. Skrz utěrku vymačkáme všechnu přebytečnou vodu.
  4. Poté ke květáku přidáme veškeré koření, vajíčka i prášek do pečiva. Zamícháme.
  5. Tvoříme malé placičky a dáváme na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme na 180°C přibližně 20minut.
  7. Podáváme s ledovým salátem a sušenými rajčaty.
Lenka Autor Lenka