Krkonošské bramboráky s kyselým zelím

Úvodní stránkaKrkonošské bramboráky s kyselým zelím
27.únor 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky brambory, bramborák, zelí, recept, Recepty, česnek, Krkonoše

Na bramboráky zužitkujete přebývající staré brambory. Správný bramborák musí být dobře okořeněn, základ zde tvoří česnek a spousta majoránky. Letos se mi ji nepodařilo vypěstovat a žádná koupená v potravinách neměla skoro žádnou vůni. Nakonec nás zachránila zdravá výživa a čerstvě sušená bio majoránka, doporučuji, je to vážně rozdíl!

Aby byl bramborák upečený dokřupava, je nejlepší smažit ho na sádle. Je pak krásně zlatavý. Podáváme s kyselým zelím.

Krkonošské bramboráky s kyselým zelím

Ingredience

1 kg brambor
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
sádlo nebo olej

Postup

  1. Oškrabeme brambory a nastrouháme. (Nám nejlépe chutnají takto: polovinu brambor nastrouhat na jemném a druhou polovinu n hrubém struhadle.)
  2. Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a vmícháme vajíčko.
  3. Smažíme na lžíci sádla nebo oleji.
  4. Podáváme s kysaným zelím.

TIP: bramboráky můžeme podávat jako přílohu k masu. Nebo, pokud usmažíme jeden velký bramborák ve velikosti pánve, lze ho plnit různorodou masovou či zeleninovou směsí.

Lenka Autor Lenka