Krémová cibulačka

Úvodní stránkaKrémová cibulačka
19.září 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Česko, Recepty, Životní styl
Toto je výborná cibulačka nasládlé a jemné chuti, kupodivu nezahuštěná smetanou, ale rozmixovanými bramborami a cizrnou. Cizrna je skvělá na zahušťování i jiných polévek či omáček. Ale tato polévka se pro nadcházející podzim a zimu stává opravdovým hitem pro naši rodinu! Tak ať vám také chutná!
Krémová cibulačka

Ingredience

4 lžíce másla 7 kusů cibule 3 stroužky česneku 200g uvařené či konzervované cizrny 6 brambor sůl a pepř 1,5l zeleninového vývaru

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky.
  2. Osmažíme dozlatova na rozpuštěném másle.
  3. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. (Případně horkou vodou a kostkou zeleninového bujonu.)
  4. Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme do změknutí.
  5. Do téměř hotové polévky přisypeme cizrnu a prohřejeme.
  6. Osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Polovinu polévky odebereme a dohladka rozmixujeme.
  8. Vlijeme zpět do hrnce s polévkou. Máme hotovo - krásně krémovou a voňavou cibulačku.
Lenka Autor Lenka