Kokosovo-dýňová buchta

Úvodní stránkaKokosovo-dýňová buchta
19.září 2016 od Honza v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Koláč, Dezert

Těsto

2,5 hrnku nastrouhané dýně Hokakido
1 hrnek kokosového mléka (použila jsem Alnatura kokosové mléko bio)
1 hrnek cukru krupice
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek oleje
3 ks vejce
1,5 balíčku prášku do pečiva
2 hrsti lískových ořechů
1 lžička mleté skořice
1 lžíce vanilkového cukru (použila jsem moučkový cukr smíchaný se zrníčky z vanilkového lusku)

Postup

Dýni neloupeme (pouze vydlabeme měkký střed se semínky), jemně nastrouháme a odebereme 2,5 hrnku.
Ořechy nasekáme nahrubo.
Vejce s tukem ušleháme do pěny.
Do pěny postupně přidáváme ostatní suroviny.
Kokosovo-dýňové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C.
Buchtu pečeme asi 35 minut – vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a poté ji přelijeme krémem.

Krém

1 mascarpone
2 bílky
100 g bílá čokoláda
5 lžič kokosového mléka
2 lžíce holandského kakaa
1 lžíce vanilkového cukru

Ušleháme bílky, které smícháme s mascarpone, holandským kakaem a vanilkovým cukrem.

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a smícháme ji s připraveným krémem z mascarpone – tuto polevu naneseme na vychladlou buchtu.

Dobrou chuť :)

 

Honza Autor Honza