Jarní polévka se špenátem

Úvodní stránkaJarní polévka se špenátem
21.červen 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Zelenina, Polévka, recept, Recepty, jídlo

Hustá, ale přitom lehká. Nabitá vitamíny, různorodou zeleninou, ale ve výsledku s velmi příjemnou sladkou chutí, taková je tato polévka.

Zeleninový základ jsem připravila na ghí a oleji. Pokud ještě neznáte ghí - přepuštěné máslo - doporučuji vyzkoušet. Při smažení se nepřepaluje, proto je vhodnější než máslo. Je vhodné i pro lidi alergické na mléčnou bílkovinu či kasein, protože je neobsahuje. Nejen díky tomu je i mnohem lépe stravitelné.

Ingredience

3 mrkve
1 petržel
1 kedlubna
10cm pórku
2 jarní cibulky
4 stonky zeleného chřestu
100g špenátu
sůl
1 lžíce oleje
1 lžíce ghí
2 hrsti jemně mletých ovesných vloček

Postup

  1. Pórek a cibulku nakrájíme najemno a doměkka osmahneme na oleji a ghí.
  2. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubu a přidáme do hrnce. Za občasného promíchání zvolna smažíme.
  3. Kedlubnu nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme dvěma litry vody a přivedeme k varu. Osolíme.
  4. Vaříme doměkka.
  5. Na posledních pět minut vaření přidáme do hrnce na tenké plátky nakrájený chřest a jemně nasekaný špenát.
  6. Po odstavení vhodíme vločky, promícháme. Můžeme podávat.
Lenka Autor Lenka