Jahodová zmrzlina

Úvodní stránkaJahodová zmrzlina
Dlouho jsem hledala co nejjednodušší, ale zároveň chutný recept na domácí zmrzlinu, až jsem experimenty dospěla k velmi lahodné a dokonce zdravé variantě. Do této zmrzliny se nepřidávají žloutky, ani smetana, tak se nemusíte bát o čerstvost surovin. O jistou krémovitost se postará dobře zralý banán. Zároveň není ale ve zmrzlině cítit, jahody mají výraznější aroma a chuť. O svěžest se postará citronová šťáva. Pokud nevlastníte formičky na nanuky, můžete hmotu nalít do jakékoliv jiné uzavíratelné misky a po lehkém rozmrazení servírovat do pohárů.

JAHODOVÁ ZMRZLINA

Ingredience

(na 6 zmrzlinových formiček) 250g jahod 1 banán šťáva z půlky citronu 1 - 2 lžíce třtinového cukru

Postup

  1. Rozmixujeme jahody s banánem.
  2. Přilijeme šťávu z půlky citronu a přidáme podle chuti cukr.
  3. Znovu promixujeme.
  4. Formičky na nanuky plníme do dvou třetin.
  5. Vložíme do mrazáku a necháme půl hodiny ustálit.
  6. Formičky vyndáme z mrazáku a doplníme až po okraj.
(Pokud chcete mít zmrzlinu více osvěžující a méně sladkou, není nutné cukr přidávat, protože banán jahody dostatečně osladí.)
Jahodová zmrzlina
Lenka Autor Lenka