Hruškový CRUMBL s ostružinami

Úvodní stránkaHruškový CRUMBL s ostružinami
26.září 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Dezert

Je to jeden z nejjednodušších dezertů, ale zároveň patří i mezi ty nejefektnější. Jen ovoce a dokřupava opečená drobenka. Co víc si přát?

Doporučuji podávat teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny či se zakysanou smetanou. Dezert můžete připravit do malých zapékacích mističek či do jedné velké, třeba skleněné zapékací mísy - a pak si užít společné hodování. Věřte mi, po této ovocné pochoutce se jen zapráší.

Příprava

Rozpis je pro tři osoby.

Ingredience

6 hrušek
1 hrst ostružin
80g másla
80-100g jemných ovesných vloček
80g třtinového cukru
2 lžičky skořice
citronová kůra

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Hrušky rozpulte, vykrojte jadřince a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Z másla, vloček a cukru vytvořte drobenku.
  4. Do drobenky zapracujte skořici a kůru z citronu.
  5. Hrušky navrstvěte do ⅔ zapékacích misek a zhusta posypte drobenkou.
  6. Dejte péci na 30-40 minut do trouby.
  7. Servírujte teplé.
  8. Dobrou chuť!

Tip: tato pochoutka se dá připravit s jakýmkoli druhem ovoce! Jen podle množství šťávy v ovoci je potřeba udělat drobenku sušší či naopak mazlavější.

Hotovo
Lenka Autor Lenka