Hrstková polévka

Úvodní stránkaHrstková polévka
3.srpen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Vaření, Ženy, Životní styl
Tato polévka je velmi rychlá a jednoduchá. Má sladkou chuť a tak bude chutnat nejen dětem. Důležité je, osmahnout zeleninu opravdu na másle, protože to dodá polévce jemnost. Nyní v létě můžeme místo několika kousků mrkve přidat třeba nahrubo nastrouhanou cuketu. A kdo má raději výraznější chuť, přidá česnek nejen na začátek vaření, ale prolisovaný i do talíře s hotovou polévkou.

Ingredience

1 lžíce olivového oleje 2 lžíce másla 1 velká cibule 2 stroužky česneku 6 mrkví 1 petržel 1 hrst pohanky lámanky 1 hrst jemných vloček čerstvě namletý černý pepř 1 lžička soli špetka kmínu petrželka 2 litry vody

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a olej.
  2. Cibulku a česnek nakrájíme najemno a dozlatova restujeme. Přisypeme kmín a necháme rozvonět.
  3. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo a osmahneme.
  4. Zalijeme 2 litry horké vody, osolíme a dvě minutky povaříme.
  5. Přidáme hrst proprané pohanky lámanky a vaříme dalších pět minut.
  6. Ke konci přisypeme hrst jemných vloček, odstavíme z vařiče a dvacet minut necháme polévku dojít. (Necháme dojít především kvůli pohance, ale i vločky díky tomu ještě změknou a nabydou.)
Polévku zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a dochutíme namletým pepřem.
Hrstková polévka
Lenka Autor Lenka