Hrášková polévka

Úvodní stránkaHrášková polévka
16.únor 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky recept, Recepty, Polévka

Tato polévka je velmi lahodná, krémovitá a má příjemně nasládlou chuť.

Zelený loupaný a půlený hrášek seženete nejsnadněji v prodejnách zdravé výživy. Jeho velkou výhodou je to, že se nemusí předem namáčet a lze ho snadno rozmixovat dohladka, aniž by se musel pasírovat přes síto. Jeho chuť je jemná a sladká, stejně jako u hrášku ze zahrádky.

Hrášková polévka
Hrášková polévka

Ingredience

250g zeleného loupaného půleného hrášku
2 brambory
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 krajíc chleba
1,5l vývaru nebo vody
sůl

Postup

  1. Na másle a oleji osmahneme cibulku. Těsně před zezlátnutím přisypeme nadrobno nasekaný česnek chvilku mícháme, dokud se nerozvoní.
  2. Hrášek propláchneme vodou. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem či vodou. 
  3. Brambory nakrájíme na malé kostičky a vaříme s hráškem do změknutí - asi 30minut.
  4. Když je vše doměkka uvařené, osolíme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Polévku na talíři zdobíme dozlatova opečenými kostičkami chlebu.
Lenka Autor Lenka