Dýňová polévka s červenou čočkou

Úvodní stránkaDýňová polévka s červenou čočkou
23.říjen 2015 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada, Nové články
štítky Česko, Recepty, Ženy, Životní styl
Dýně hokaido se v Čechách už celkem dobře zabydlely. Stejně tak snadné polévky, které jsou z nich uvařené v cuku letu. I když dýně mají většinou celkem nevtíravou a sladkou chuť, tentokrát jsme ji ozvláštnili červenou čočkou. Řekla bych, že se tím polévka ještě odlehčila. Co myslíte?
Dýňová polévka s červenou čočkou

Ingredience

1 velká cibule 2 lžíce másla 1 lžíce oleje polovina dýně hokaido 30g červené čočky 2 litry vody nebo vývaru sůl půl lžičky římského kmínu 2 centimetry kořene zázvoru 100ml zakysané smetany

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s kmínem orestujeme doměkka.
  2. Z dýně vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky. Podusíme téměř do změknutí - přibližně 15-20minut.
  3. Zalijeme horkou vodou/vývarem. Přidáme červenou čočku, nastrouhaný zázvor a vaříme 10 minut, dokud není čočka měkká.
  4. Vše rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Zdobíme bylinkami a zakysanou smetanou.
TIP: pro zjemnění chuti můžeme na konci vaření přidad do polévky smetanu na vaření či kokosové mléko.  
Lenka Autor Lenka