Dýňová buchta

Úvodní stránkaDýňová buchta
8.září 2016 od chlad v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Pečení

TĚSTO

2,5 hrnku nastrouhané dýně Hokakido
3 ks vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 hrsti ořechů (já dávala vlašáky)
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
2 lžíce medu
1 lžíce vanilkového cukru (já použila moučkový cukr smíchaný se zrníčky z vanilkového lusku)
1 hrnek cukru krupice
1,5 balíčku prášku do pečiva
Kakao - dle chuti

POSTUP

  1. Dýni neloupeme (pouze vydlabeme měkký střed se semínky), jemně nastrouháme a odebereme 2,5 hrnku.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo. 
  3. Vejce s tukem ušleháme do pěny. 
  4. Do pěny postupně přidáváme ostatní suroviny. 
  5. Dýňové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. 
  6. Buchtu pečeme asi 35 minut – vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
  7. Upečenou buchtu necháme vychladnout a poté ji přelijeme krémem.

KRÉM

1 mascarpone
1 lžička vanilkového cukru
2 bílky
50 g bílá čokoláda
100 g mléčná čokoláda

chlad Autor chlad