Dvojjablečný koláč

Úvodní stránkaDvojjablečný koláč
11.duben 2017 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky recept, Recepty, Ovoce, Pečení, Koláč

Tento koláč je co do surovin poněkud náročnější. Nicméně si myslím, že se určitě vyplatí si je obstarat. Jen díky tomu dosáhnete velmi chutného a zároveň zdravého dezertu. Výborně se hodí třeba i k snídani.

Dvojjablečný koláč
Dvojjablečný koláč

Ingredience

75g hladké pohankové mouky
100g jemných ovesných vloček
2 lžíce kukuřičného škrovu
1, 5 lžičky prášku do pečiva
160ml jogurtu
80ml slunečnicového oleje
10 sušených datlí
2 jablka
3 vejce
80ml jablečné přesnídávky
2 jablka
½ lžičky sody
½ lžičky zázvorového koření
2 lžičky skořice
1 lžička kardamomu
½ lžičky soli

Postup

  1. Smícháme veškeré suché ingredience.
  2. Datle povaříme 10 minut ve troše vody a poté ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme do mísy. 
  3. Dále přimícháme olej, vejce, jogurt a přesnídávku. Prohněteme v hladké těsto.
  4. Jablka nakrájíme na malé kostičky. Lehce zapracujeme do těsta.
  5. Pečeme v dortové formě při 170°C přibližně 20 - 30 minut, dokud nevyjde špejle z těsta suchá.
Lenka Autor Lenka