Čokoládovo-datlový koláč

Úvodní stránkaČokoládovo-datlový koláč
31.leden 2018 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Pečivo, Pečení, Recepty, recept, Koláč

Výborný, rychlý dezert, do kterého nemusíte přidávat další cukr, protože je oslazen datlemi. Můžete experimentovat s množstvím a druhem ořechů a díky tomu pozměnit výslednou chuť koláče.

Ingredience

250g listového těsta
55g másla
240g datlové pasty (nebo datlí)
hrst mandlí nebo pekanových ořechů
2 lžíce kakaa 

Postup

  1. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Obě zvlášť vyválíme dokulata.
  2. Do mixéru dáme datlovou pastu a mandle. Nasekáme na drobenku.
  3. V rendlíku si rozpustíme máslo s kakaem. Odstavíme.
  4. Přimícháme ořechovou drobenku, až vznikne lepivá hmota.
  5. Vyválené těsto přeneseme do formy a rovnoměrně na něj rozetřeme kakaovou hmotu.
  6. Přikryjeme druhou částí těsta a lehce přitlačíme k sobě.
  7. Těsto prořežeme na paprsky. Každý paprsek stočíme do vrtule.
  8. Dáme péci na 170°C přibližně na 20minut.
Lenka Autor Lenka