Citronovo borůvkový chlebíček

Úvodní stránkaCitronovo borůvkový chlebíček
6.duben 2018 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Pečení

Krásně voňavý a kyprý je tento chlebíček. Hodí se do nadcházejících jarních i letních dnů, protože do něj můžete přidávat jakékoli sezonní ovoce.

Pro opravdu osvěžující efekt doporučuji čerstvou kůru z citronu nebo pomeranče, ne kupovanou sušenou. 

Ingredience

2 hrnky hrubé mouky
1 puding
1 prášek do pečiva
½ hrnku cukru
2 hrnky mlléka
10 lžic oleje
1 vejce
Kůra z jednoho citronu
1 hrnek borůvek 

Postup

  1. Smícháme všechny suché ingredience a postupně přilijeme mléko, olej a vmícháme vajíčko. Těsto bude hodně řídké, ale tak to má být.
  2. Na závěr nastrouháme kůru z jednoho citronu.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní vlijeme.
  4. Na vrch nasypeme borůvky.
  5. Dáme péci do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme 45-60minut, dokud nevyjde špejle suchá a povrch je zlatý.
  6. Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak vyjmeme z formy.
Lenka Autor Lenka