Chlebíček s vůní pomeranče

Úvodní stránkaChlebíček s vůní pomeranče
5.říjen 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Recepty, Česko, Vaření, Pečení

Na podzimu se mi líbí, že neustále máte přísun čerstvé zeleniny a ovoce ať už ze zahrádky nebo z trhu. Díky tomu je i v kuchyni život rozmanitější a člověk má chuť více experimentovat a zkoušet nové pokrmy ze známých surovin. Někdy se už ty cukety a dýně prostě přejí. Nejjednodušší je šoupnout je do buchty či perníku, protože tam udělají nejlepší službu. Nikdo nepozná, že tam jsou, ale díky nim bude výsledný produkt vláčný a šťavnatý i pátý den po upečení (jestli se toho ovšem dožije…).

Aby nebyl dnešní recept na chlebíček fádní, je osvěžen kůrou z pomeranče. Podle libosti můžete přidat ještě rozinky či oříšky. Je dobrý jen tak samotný či namazaný třeba povidly.

Ingredience

350g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
3 lžičky skořice
kůra z jednoho pomeranče
180g cukru
1 vanilkový cukr
¾ hrnku oleje
3 vajíčka
2 hrnky cukety

Postup

  1. Smícháme všechny suché ingredience.
  2. Přidáme olej, vajíčka a nahrubo nastrouhanou cuketu.
  3. Důkladně omyjeme pomeranč a nastrouháme z něj kůru
  4. Přidáme do těsta.
  5. Vše promícháme.
  6. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček.
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 45-60minut.
    Pokud by se svrchu chlebíček připékal, ale vevnitř byl syrový, přikryjeme alobalem a dopečeme tak.

Dobrou chuť!

Lenka Autor Lenka