Celozrnný chléb s kořením

Úvodní stránkaCelozrnný chléb s kořením
15.listopad 2016 od Lenka v rubrikách Hobby a zahrada
štítky Pečení, recept, Recepty, Koření

Možná, že až vyzkoušíte tento jednoduchý a rychlý chlebíček, nebudete chtít kupovat pečivo z obchodu. Je totiž krásně vláčný, chutný a můžete si ho dát se naslano i nasladko. Zároveň je v něm spousta dobrých látek pro fungování našeho těla i mysli. Soda i fenykl v něm obsažený by měly napomoci snadnějšímu trávení. Lněná a chia semínka jsou zdrojem proteinů a mastných kyselin. Celozrnná mouka dodá tělu zdravou vlákninu. Není ničím dobarvovaný - lákavou zlatavou barvu získá díky grahamové mouce a jemným rozemletím fenyklového koření.

Ingredience

1 hrnek  celozrnné špaldové mouky
1 hrnek hladké špaldové mouky
1 hrnek grahamové mouky
1 lžička soli
1 lžíce cukru
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička fenyklu
2 lžičky chia semínek
1 lžička lněných semínek
1 hrnek mléka
1,5 hrnku vody
1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V míse smícháme všechny suché ingredience
  2. Postupně přilijeme mléko, vodu a olej.
  3. Pomocí vařečky nebo robotu zpracujeme v hladké těsto.
  4. Těsto vylijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček.
  5. Pečeme na 170°C 30-45 minut dokud není kůrka zlatá a špejle po vytažení z těsta suchá.
Lenka Autor Lenka